... Děti pekly jablečné štrůdly
Dnes se naší školkou linula nádherná vůně pečených jablek a skořice. Děti si totiž samy vyzkoušely, jaké to je upéct si vlastní jablečný štrůdl. Od rána se s nadšením pustily do práce – strouhaly jablíčka, ochutnávaly čerstvou jablečnou šťávu a sypaly voňavý cukr i skořici. Nakonec si každý svůj štrůdl potřel vajíčkem, aby se krásně leskl a byl dozlatova upečený.
Při pečení jsme si společně povídali o jablíčkách – odkud pocházejí, proč jsou zdravá a co všechno se z nich dá připravit. Děti také zjistily, že ani slupky nepřijdou nazmar – dají se třeba usušit na voňavý čaj nebo přidat do kompostu.
Den jsme zakončili sladkou ochutnávkou a všichni jsme se shodli, že domácí štrůdl chutná nejlépe, když je v něm kousek vlastní práce a spousta radosti.
Učitelky MŠ







